UAB ARKAMEDA atstovauja Europos bendrovę Vitamax-E

Vitamax-E užsiima aktyvia moksline veikla biotechnologijų srityje

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Produkcija
PDF Spausdinti El. paštas

Probiotikais vadinami visi produktai, kurie atgaivina žarnyną ir visą organizmą. Probiotikai skatina žarnyno mikrofloros augimą ir naikina ligas sukeliančias bakterijas. Priešingai nei antibiotikai ir kontraceptinės tabletės, kurie virškinamajame trakte skatina gedimo procesus, probiotikai stimuliuoja sveikų biologinių sistemų funkcionavimą. Iš probiotikų minėtini jogurtai, rūgpienis, virškinimo fermentai, frukto-oligo sacharidai, fermentuoti maisto produktai (rauginti kopūstai, miso ir tofu). Jogurtuose bei rūgpienyje yra Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus bulgaricus, Bifidobacteria longum, Streptococcus thernophilus ir kitų gerųjų bakterijų. Reguliariai vartojant minėtus produktus, šios draugiškos bakterijos organizmui labai naudingos. Jos padeda įsisavinti maisto medžiagas, gerina vitaminų gamybą, palaiko reikiamą žarnyno rūgštingumą, stiprina imunitetą, apsaugo nuo gaubtinės žarnos vėžio bei pienligės.

Įmonė siūlo probiotikų gamybai naudoti šias bakterijas:

Lactobacillus acidophilus,

Lactobacillus bulgaricus,

Lactobacillus rhamnosus,

Lactobacillus salivarium,

Streptococcus thermophilus,

Bifidobacterium bifidum

 
PDF Spausdinti El. paštas

Raugai gaminami liofilizacijos metodu. Atsižvelgiant į kliento poreikius, raugai gali būti pagaminti iš šių bakterijų:

Lactobacillus acidophilus,

Lactobacillus bulgaricus,

Lactobacillus rhamnosus,

Lactobacillus salivarium,

Lactobacillus casei,

Lactobacillus helveticus,

Lactobacillus plantarum,

Streptococcus thermophilus,

Bifidobacterium bifidum,

Bifidobacterium longum

 
PDF Spausdinti El. paštas

Bakterijos atlieka rauginimo procesą, kuris pasaulyje žinomas jau keletą tūkstančių metų. Šis procesas buvo naudojamas konservuojant labai greitai gendantį produktą bei siekiant pagaminti naujo skonio maisto produktus. Seniau pienas buvo surauginamas tiesiog leidžiant jam surūgti savaime ir rauginimą atlikdavo natūrali pieno flora, tačiau realiai rauginimo metu vykstantis procesas nebuvo suprastas. Vietoje raugo buvo naudojamas anksčiau suraugintas pienas. Šiuo metu pieno pH sumažinamas ir įvairūs pieno produktai gaminami naudojant pienarūgštes bakterijas.
Pasaulyje yra gausybė rauginto pieno produktų, pagamintų mezofilinio rauginimo būdu. Jie skiriasi konsistencija, skoniu bei aromatu, nes juose yra skirtingas sausųjų medžiagų kiekis bei panaudotas kitoks raugas. Tai savo ruožtu lemia skirtingą pienarūgštį pieno baltymų koaguliavimą bei rauginimo metu išskirtų egzopolisacharidų kiekį. Raugo gebėjimas citratų bei laktozės rauginimo metu išskirti aromatinius bei konsistenciją įtakojančius junginius turi didelę įtaką gaminamam produktui. Be to, baltymų skaidymas bei egzopolisacharidų išskyrimas taip pat turi įtakos galutiniam produktui.

 

Pieno pramonėje dažniausiai naudojamos šios bakterijos:

 

Lactobacillus acidophilus sertifikatas ,

Lactobacillus bulgaricus,

Lactobacillus rhamnosus {pdf=http://localhost/arkameda/image/Vitamax-E_ Lactobacillus Acidophilus 5 Billion N001.p d f | 5 0 0 | 3 0 0 },

Lactobacillus salivarium,

Lactobacillus casei,

Lactobacillus helveticus,

Lactobacillus plantarum,

Streptococcus thermophilus,

Bifidobacterium bifidum,

Bifidobacterium longum